Cashreserves zijn niet slechts bedoeld voor je noodvoorziening. Je zou ook een afzonderlijke cashrekening moeten hebben die je voor toekomstige beleggingen kunt gebruiken. Geld (cash) op spaarrekeningen kan (maar de laatste tijd juist niet) genoeg opleveren om de inflatie het hoofd te bieden, maar de ware doelstelling ervan is rustig afwachten tot de juiste kans op de beurs zich voordoet. Als je niet aan cash geld kunt komen, moet je een belegging die je wilt kopen aan je voorbij laten gaan, of je moet een deel van je huidige beleggingen verkopen – waardoor je wel geconfronteerd wordt met inkomsten belasting.

Zoek net als met alle investeringen naar de hoogste opbrengsten en de laagste tarieven. Omdat je niet veel geld zal verdienen met cash rekeningen, is het voor behoud van je liquiditeit erg belangrijk dat de tarieven laag zijn.

DALL·E 2023-10-19 13.43.58 - Photo of a cash register in a retail store, with the drawer open, displaying rows of coins and currency notes, and a store employee counting the cash