Sommige van de beste deals op de beurs kun je vinden bij de aandelen die onderprijst zijn of simpelweg niet worden opgemerkt door mensen die willen beleggen. Met de jaren neigen waardefondsen de groeifondsen te overtreffen (groeifondsen zijn aandelen die worden uitgegeven door bedrijven die in het verleden vaak hun aandelenopbrengsten met een razend snel tempo hebben zien toenemen). Maar wie heeft er de tijd om uit te zoeken welke aandelen echte koopjes zijn? Waarde-indexfondsen laten je gebruik maken van de hogere dividenden die aangeboden worden door de onderprijsde bedrijven, zonder dat je daarvoor een expert hoeft te zijn.

Let op de instaptareven van waardefondsen. Sommige hebben lage indextarieven, waardoor ze echte waarde hebben. Maar hoe hoger de instaptarieven, des te minder werkelijke waarde zit er in een waardefonds.

DALL·E 2023-10-19 13.39.18 - Photo of an elegant brochure titled 'Waarde Fonds' showcasing performance charts, historical returns, and investor testimonials, placed on a wooden ta